• Продукти
  16 Април, 2020
  Като отговорна компания, ние от Prospect Capital, следим разпространението на COVID-19 и реагираме своевременно с мерки за облекчаване на нашите клиенти. За нас е ключово важно да се справим в тази изключително трудна ситуация, но и да подпомогнем оцеляването на малкия и среден бизнес в страната, който е гръбнакът на всяка икономика. Затова сме предвидили индивидуални мерки и подход на договаряне за нашите корпоративни и бизнес клиенти, които са възпрепятствани да извършват стопанската си дейност в резултат на обявеното извънредно положение.
 • Продукти
  04 Февруари, 2020
  Щастливи сме да обявим, че стартираме една дългоочаквана от клиентите на Проспект Капитал рубрика с полезни съвети при бизнес и ипотечно кредитиране за фирми в България.Ръководният екип на Проспект Капитал притежава дългогодишен опит във финансовата сфера. В своя професионален път сме се сблъсквали с основните проблеми на клиентите при нелекия път на кредитиране от финансови институции. Поради което в поредица от статии ще споделим своя опит и съвети за своите клиенти при процеса на бизнес финансиране на фирми в България.
 • Продукти
  06 Ноември, 2019
  Когато имате налични свободни средства, най-добре е да инвестирате в нещо, от което очаквате добра възвръщаемост. Освен добре познатите примери на инвестиции в акции, злато и недвижими имоти, има и такива, които доказват, че влагането на средства в бизнес, продукт, идея или дори човек много често се увенчават със зашеметяващ успех. Инвестициите изискват смелост и в много емблематични случаи именно тя се отплаща. Ето три от най-сполучливите еднократни инвестиции в света.
 • Продукти
  14 Август, 2019
  Всички знаем, че за да бъдете успешен лидер на старт-ъп и да имате добри резултати, са ви необходими качества като визионерски дух, почтеност, самочувствие, страст, постоянство и добри комуникационни умения. Освен това е важно да умеете да вдъхновявате и мотивирате околните и да бъдете съпричастен към всеки един етап от развитието на един проект. Небходимо е да разпознавате ключовите рискове, да взимате правилните решения в точния момент, както и да умеете да поемате отговорност. Съществена част от качествата на лидера е и умението да делегира задължения. От изключителна важност е да познавате бизнес сферата, при която оперирате и да умеете да проявявате иновативност, за да изпъкнете пред конкурентите. Успяват тези старт-ъп проекти, които предлагат уникални проекти, допринасящи добавена стойност и полезност на единица човек или обществото като цяло.
 • Продукти
  26 Юли, 2019
  Какво означава една компания да е финансово независима? Да контролира стриктно приходите и разходите си и да намира баланса между тях. Да си задава постижими цели и да бюджетира разумно. Да може свободно да планира промяна или разрастване на бизнеса си. Да върви към успеха си безпрепятствено, без да се налага да се справя с бюрокрация и тромави процедури. Ето три ситуации, при които финансовата независимост е определяща за успеха на начинанието.
 • С промяна към успех
  Продукти
  18 Юли, 2019
  Няколко популярни световни компании ни доказват, че макар и с не лесен старт, бизнесът в един момент може да достигне огромни височини. Пример за това е канадската компания Cirque du Soleil, която започва пътя си към успеха буквално от улицата. Създателят й Ги Лалиберте бил уличен артист, който свирел на акордеон, а понякога гълтъл и огън. Импровизираната му трупа получава финансиране не откъде да е, а от магнатите на Лас Вегас, което превръща начинанието му в световен бизнес, а него в предприемач, професионален покер играч и дори... в космонавт.