В разгара сме на новия активен финансов сезон. Той идва със своите планове и предизвикателства, но и с възможности за разширяване на бизнеса или поне на обновения му старт от точката, в която сте го оставили в края на миналия сезон. Научили сте много от направените грешки и имате ефективни предложения как нещата през новата финансова година да се случат по-добре.

Всяка нова идея обаче изисква старателно планиране от една страна и ефективно финансиране от друга. Нуждаете се от бързи оборотни средства, с които да реализирате планираните потенциални проекти, но така, че в края на сезона инвестицията да е била успешна. За тази цел имате нужда от мостово финансиране, което подпомага бизнеса в ключов период на нужда от краткосрочна финансова подкрепа, с която да се покрият текущи разходи в очакване на добри парични постъпления в рамките на няколко месеца.

Мостовото финансиране е удобен финансов инструмент за гарантиране на нужните обезпечения, а сред източниците на бизнес кредитирането компаниите могат да разчитат на доверен партньор в лицето на Prospect Capital с предлагано кредитиране от 50 хил. лв. до 1 млн. лв. Освен със забележителен професионализъм, компанията подхожда към всеки клиент с индивидуално. Основно предимство е бързината на разглеждане на отделните заявки и предоставяне  на предварително кредитно становище, което е от изключително значение при сезонните бизнеси, където решенията не търпят отлагане.

Ако се занимавате със земеделие и зеленчукопроизводство, най-вероятно ви предстои закупуване на земеделска земя, зареждане със семена или друг посадъчен материал, ще имате нужда и от гориво, и може би от изкуствени торове. Спечелили сте европейско финансиране за закупуването на земеделски машини и съоръжения, но то ще е на ваше разположение едва в края на сезона? Машините обаче са ви необходими точно сега.

Ако пък туризмът е вашата отправна точка за лято 2019 и мечтаете да превърнете току-що завършения строителен обект в успешен хотелски бизнес – мостовото финансиране ще ви помогне да отворите врати навреме, а в края на сезона, след като и последният турист ви е обещал отново да почука на вратата ви през следващото лято, ще имате достатъчно средства, за да върнете кредита и дори да отделите достатъчно за новия старт през следващото лято.

А може би вашата страст е озеленяването и точно сега всичките ви редовни клиенти решават, че имат нужда от поредното освежаване на дворните си пространства и технически преглед на поливните им системи? Тази пролет е важно да довършите строителството на нов обект, който в края на лятото и началото на есента ще се превърне в база на новия ви бизнес, свързан с отглеждане на грозде и винопроизводство? Или пък просто имате успешен стартъп, спечелил европейски грант, но точно сега получавате изгодна оферта за техника и софтуеър? На помощ отново се притичва мостовото финансиране.

С други думи, при нужда от бързо мостово кредитиране, бизнесът вече има надежден партньор в лицето на Prospect Capital. Стандартната процедура от заявен интерес от страна на клиента до отпускане на одобрената сума на финансиране отнема средно до 3 седмици. Тази забележителна експедитивност на услугата позиционира компанията сред предпочитаните партньори на сезонния бизнес.